Sådan bliver din kylling produceret

Majskylling, frilandskylling og økologisk kylling. En kylling er ikke bare en kylling. Derfor får du denne guide, hvor du kan finde ud af, hvordan din kylling er produceret hos de cirka 210 producenter af kyllinger i Danmark.

Sådan bliver din kylling produceret

Konventionelle kyllinger

(Oliver, Smagfuld, Farmer, Majskylling og Tasty Chicken)

• Kyllinger pr. m2: 20 (40 kg/m²).
• Adgang til det fri: Nej.
• Adgang til dagslys: Nej, men der er krav om meget lys + at kyllingerne skal have en døgnrytme med lys og mørke. Mørket udvikler kyllingernes knogler, da de vokser langsommere i mørke, hvilket gør dem stærkere.
• Alder ved slagtetid: 36-39 dage.
• Krav til transport til slagteriet: Ingen tidskrav, men i praksis bliver kyllingerne transporteret i maksimalt 12 timer.

Himmerland Kylling

• Antal kyllinger pr. m2: 17 (38 kg/m²).
• Adgang til dagslys: Nej, men der er krav om meget lys fra lamper.
• Adgang til det fri: Nej.
• Alder ved slagtning: 37-42 dage.
• Krav til transport til slagteriet: Transporttiden skal holdes på et minimum, og i praksis transporteres. kyllingerne 1-2 timer.

Rose MajsPLUS kyllingen

• Kyllinger pr. m2: ca. 15 (32 kg/m2).
• Adgang til det fri: Nej.
• Adgang til dagslys: Nej.
• Alder ved slagtetid: 35-37 dage.
• Krav til transport til slagteriet: Transporttid må ikke overstige 1½ times kørsel.
• Specialfoder: Hø- eller halmballer (som grovfoder og aktiveringsmateriale) og minimum 50% majs i foderblandingen.

Frilandskylling

• Antal kyllinger pr. m2: 12 kyllinger (25 kg/m²).
• Adgang til dagslys: Ja.
• Adgang til det fri: Ja, hver kylling skal have mindst 2 m² udendørs bevoksning at hakke og skrabe i.
• Alder ved slagtetid: Mindst 81 dage.
• Krav til transport til slagteriet: Ingen. Men kyllingerne slagtes typisk lokalt, så transporttiden er meget kort.

Økologisk kylling

• Kyllinger pr. m2: 10-16 (21-30 kg/m²).
• Adgang til dagslys: Ja.
• Adgang til det fri: Ja, hver kylling skal have mindst 4 m² til rådighed.
• Alder ved slagtetid: Mindst 63 dage.
• Krav til transport til slagteriet: Transporttiden skal holdes på et minimum og må aldrig overstige otte timer.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse og Landbrug & Fødevarer