Genkend dansk kylling med rødt kyllingemærke

Et rødt mærke blev fra september 2014 introduceret på dansk fersk kylling. På den måde kan du lettere afkode, hvor kødet stammer fra.

Genkend dansk kylling med rødt kyllingemærke

Et nyt rødt ”Dansk Kylling”-mærke blev torsdag 4. september rullet ud på pakker med fersk dansk kylling i danske supermarked. Det er en del af en stor ny fjerkrækampagne, der skal gøre det nemmere for danske forbrugere at aflæse, om kyllingen, der ryger i indkøbskurven er dansk eller udenlandsk.

”Vi kan fra forbrugerundersøgelser se, at forbrugerne har en rigtig høj præference for dansk kylling frem for udenlandsk. Men vi kan samtidig se, at når vi spørger forbrugerne, er knap en fjerdedel i tvivl om, hvor kyllingen de har købt, stammer fra. Derfor besluttede vi at skabe et mærke for hele den danske kyllingebranche, der kunne fjerne den tvivl,” siger Lærke Kirstine Lund, markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer og tovholder bag kampagnen.

Danskerne foretrækker dansk kylling

Hun læner sig op ad en ny shopper-analyse fra Landbrug & Fødevarer, der viser, at danskerne spiser kylling 1-2 gange om ugen. For 23 pct. af danskerne i analysen var det ikke tydeligt, hvor kyllingen stammede fra.

Dertil kommer, at en forbrugeranalyse fra Landbrug & Fødevarer i 2013 viste, at 65 pct. af danskerne foretrækker dansk kylling frem for udenlandsk, og at kylling er den kødtype, hvor flest danskere mener, at oprindelseslandet er vigtigst.

Coops ferske kylling har mærket på

Mærket ser ud som på billedet og kan findes over en bred kam i danske supermarkeder. I boksen til højre kan du se præcis hvor.

Et af stederne er alle Coops pakker med fersk kylling. Butikskæden har igennem flere år kun forhandlet dansk fersk kylling i butikkerne, men mener alligevel, at et mærke for dansk kylling er vigtigt.

”Der kan være kunder, der ikke ved, at al vores kylling er dansk, og vi vil gerne skabe en tydelig og nem måde at navigere for vores kunder ude i butikken. I danske medier er der automatisk sat lighedstegn imellem god kvalitet og dansk kylling, og der er en høj tillid hos forbrugerne til dansk kylling, så det er en naturlig forlængelse af det samarbejde, vi har med to store kyllingeslagterier i Danmark,” siger Micky Bach kategorichef for fisk, fjerkræ og delikatesse i Coop.

LÆS OGSÅ Sådan bliver din kylling produceret