Det skal du bruge
2 personer
200 - 250 g wokstrimler af inderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
1 spsk olie
1-2 gulerødder
1-2 stilke
blegselleri
1-2 porrer, ca. 200 g
200 g sukkerærter
1 dl bouillon
eller vand
½ spsk tomatpuré
½ spsk sukker
½ spsk vineddike
2 tsk
majsstivelse
evt. chilipasta, chilisauce eller stødt
chili
Tilbehør
120 g risCa. 30 minutter
Sådan gør du
Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i skrå skiver. Skær blegselleri i skrå skiver. Skær porrer i ringe og skær evt. sukkerærter i skrå skiver eller brug dem hele.Kog risene.
Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr det med salt og peber. Lad olien blive varm i en wok eller pande ved kraftig varme. Læg kødet på og lad det blive brunt på alle sider i alt 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken.
Steg grøntsagerne - først gulerødder i nogle minutter. Tilsæt blegselleri, porrer og sidst sukkerærter. Rør bouillon, tomatpuré, sukker, vineddike og majsstivelse sammen og hæld det i wokken. Giv det et opkog, smag det til med chili og vend kødet i retten.
Tips
- Frosne wokblandinger af grøntsager kan bruges i stedet for friske grøntsager.
- Brug årstidens grøntsager efter fantasi og smag.