Wokstrimler af skinkeinderlår med grøntsager i sursød sauce

Wokstrimler af skinkeinderlår med grøntsager i sursød sauce

Af Sandra Leigh Draznin

Det skal du bruge

2 personer

200 - 250 g wokstrimler af inderlår eller skinkestrimler, ½ x ½ x ca. 8 cm
salt og peber
1 spsk olie
1-2 gulerødder
1-2 stilke blegselleri
1-2 porrer, ca. 200 g
200 g sukkerærter
1 dl bouillon eller vand
½ spsk tomatpuré
½ spsk sukker
½ spsk vineddike
2 tsk majsstivelse
evt. chilipasta, chilisauce eller stødt chili


Tilbehør

120 g ris

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skær gulerødderne igennem på langs og derefter i skrå skiver. Skær blegselleri i skrå skiver. Skær porrer i ringe og skær evt. sukkerærter i skrå skiver eller brug dem hele.

Kog risene.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr det med salt og peber. Lad olien blive varm i en wok eller pande ved kraftig varme. Læg kødet på og lad det blive brunt på alle sider i alt 1-1½ minut. Tag kødet op på en tallerken.

Steg grøntsagerne - først gulerødder i nogle minutter. Tilsæt blegselleri, porrer og sidst sukkerærter. Rør bouillon, tomatpuré, sukker, vineddike og majsstivelse sammen og hæld det i wokken. Giv det et opkog, smag det til med chili og vend kødet i retten.

Tips

  • Frosne wokblandinger af grøntsager kan bruges i stedet for friske grøntsager.
  • Brug årstidens grøntsager efter fantasi og smag.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 56%
Fedt 18%
2350 kJ - 560 kcal

Ca. 275 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad