Wok on Miami Beach

Wok on Miami Beach

Af Nikolaj Kirk

Det skal du bruge

2 personer

250 g wokstrimler af skinkeinderlår
eller skinkestrimler, ½x½xca. 8 cm
salt og peber
1 spsk olie

Bønnesalat
1 salatløg
1-2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
½ dåse kidney bønner, 200 g
1 tsk-1 spsk citronsaft
frisk dild


Tilbehør

140 g brød eller flutes


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Hak salatløg og hvidløg fint. Skær peberfrugter i tern på 1x1 cm. Hæld bønnerne i en si. 

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en wok eller en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Brun kødet 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken.

Varm den anden halvdel af olien i wokken ved kraftig varme. Tilsæt salatløg, hvidløg og peberfrugter og steg nogle minutter under omrøring. Tilsæt de afdryppede bønner og steg i yderligere et par minutter under omrøring til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Vend wokstrimlerne i og lad det hurtigt blive gennemvarmt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Drys med plukket dild.

Tips

  • I stedet for kidney bønner kan bruges alle andre bønnetyper. De udblødes i køleskab i ca. et døgn og koges møre. Kogetid er angivet på emballagen. Udblødte kikærter kan også bruges. Kikærter behøver ikke koges, men kan tilsættes efter udblødning. Resten af bønnerne i dåsen kan gemmes i køleskabet nogle dage i anden emballage eller fryses ned til senere brug. 
  • Retten kan serveres varm, lun eller kold.   
  • Hvis man ønsker retten stærkere, kan man tilsætte chili, fx Tabasco. 

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 49%
Fedt 21%
2530 kJ - 605 kcal
Sund hverdagsmad