Det skal du bruge
2 personer
250 g wokstrimler af skinkeinderlår
eller
skinkestrimler, ½x½xca. 8 cm
salt og peber
1 spsk olie
Bønnesalat
1 salatløg
1-2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1
gul peberfrugt
½ dåse kidney bønner, 200 g
1 tsk-1 spsk citronsaft
frisk dild
Tilbehør
140 g brød eller flutes
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Hak salatløg og hvidløg fint. Skær peberfrugter i tern på 1x1 cm. Hæld bønnerne i en si.Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm halvdelen af olien i en wok eller en stor pande ved kraftig varme. Læg kødet på panden og lad det blive brunt, før det vendes. Brun kødet 1-1½ minut ved kraftig varme. Tag kødet op på en tallerken.
Varm den anden halvdel af olien i wokken ved kraftig varme. Tilsæt salatløg, hvidløg og peberfrugter og steg nogle minutter under omrøring. Tilsæt de afdryppede bønner og steg i yderligere et par minutter under omrøring til grøntsagerne er møre, men stadig har bid. Vend wokstrimlerne i og lad det hurtigt blive gennemvarmt. Smag til med salt, peber og citronsaft. Drys med plukket dild.
Tips
- I stedet for kidney bønner kan bruges alle andre bønnetyper. De udblødes i køleskab i ca. et døgn og koges møre. Kogetid er angivet på emballagen. Udblødte kikærter kan også bruges. Kikærter behøver ikke koges, men kan tilsættes efter udblødning. Resten af bønnerne i dåsen kan gemmes i køleskabet nogle dage i anden emballage eller fryses ned til senere brug.
- Retten kan serveres varm, lun eller kold.
- Hvis man ønsker retten stærkere, kan man tilsætte chili, fx Tabasco.