Det skal du bruge
8 personer
1,2 kg okse- eller kalvebryst2 porrer, 200 g
2 store gulerødder, 300 g
1 løg, 100 g
2-3 hele nelliker
½ selleri, 300 g
2 persillerødder, 300 g
2 laurbærblade
1 spsk peberkorn
1 spsk salt
200 g perlespelt
1 bundt bredbladet persille
3-4 timiankviste
2 store madæbler, 250 g
Salt og peber
Tilbehør
Groft brød, 400 g
Ca. 1 time og 45 minutter
Sådan gør du
Læg kødet i en tilpas stor gryde, dæk med vand og bring vandet i kog. Skru ned og kog videre ved svag varme, skum urenheder af undervejs.Rens porrer og skræl gulerødder, selleri og persillerod. Skær 2/3 i grove stykker.
Skær resten i små tern og sæt dem til side.
Pil løget og stik nelliker i det.
Når kødet har kogt i ca. ½ time, og der ikke er mere at skumme af, tilsættes grøntsager, løg, timian, persille, laurbærblad, salt og hele peberkorn.
Tag kød og grøntsager op efter endnu 1 time, si suppen og hæld den tilbage i gryden sammen med kødet.
Skyl perlespelt grundigt i flere hold vand, kog dem i suppen som anført på emballagen, 20-25 minutter.
Kog de fine grøntsagstern med de sidste 5 minutter.
Tag kødet op og skær det i mundrette stykker. Kom dem tilbage i suppen.
Skræl æblerne og skær dem i små tern 2x2 mm.
Hak persillen groft og tilsæt den sammen med æbletern lige inden servering. Smag til med salt og peber.
Server med groft brød.