Thailandsk karrygryde

Dejlig krydret gryderet med ris. Du kan bruge præcis det kød og de grøntsager, du har lyst til. Opskriften er god, når køleskabet skal tømmes, og du vil undgå madspild. Masser af varme fra de skønne krydderier.

Thai karrygryde

Hanne Holm

Af Hanne Holm

Det skal du bruge

4 personer

400 g skinkeschnitzler, kalveschnitzler, tykstegsbøffer eller kyllingebryst
¼ tsk salt
1 stort løg
2-3 fed hvidløg
Et stykke ingefær, 1 spsk
2-3 gulerødder, ca. 225 g
½ spidskål, ca. 200 g
1 tsk olie
2 tsk tørret, knust chili eller 2 tsk rød karrypasta
1 lille dåse tomatkoncentrat, 70 g
1 lille dåse kokosmælk 16-18 % fedt, 165 ml
2 dl bouillon
150 g ærter, frosne
4-5 spsk fiskesovs
2-3 tsk sukker
Peber

Tilbehør

3 dl ris – jasmin- eller basmatiris
Evt. basilikum

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog risen efter anvisning på emballagen.

Skær kødet i strimler på 1 x 1 x ca. 5 cm. Dup kødet tørt med køkkenrulle, krydr med salt og stil det i køleskabet.

Pil og skær hvidløg i tern og løg i tynde både eller tern. Skrab skindet af ingefær fx med en teske og finhak 1 spsk. Skræl gulerødder og skær dem i skiver. Snit spidskålen fint.

Opvarm olien i en gryde og steg hvidløg, ingefær, chili og tomatkoncentrat et øjeblik. Tilsæt 1 spsk kokosmælk, så krydderierne ikke brænder på. Tilsæt løg, gulerødder, resten af kokosmælken og bouillon fx en terning og vand. Lad det nå kogepunktet og tilsæt kødet og kog 2 minutter. Tilsæt spidskål og ærter og kog i yderligere 2 -3 minutter. Smag til med fiskesovs, sukker og peber.
Pynt med basilikum.

Tips

  • Hvis du har lavet retten til flere dage, så stil straks den portion, som skal gemmes i køleskabet. Opvarm retten næste dag ved svag varme og spis den evt. med nudler til.
  • Retten kan laves med andre grøntsager, fx blomkål, bønner eller asparges.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 56%
Fedt 21%
2455 kJ - 585 kcal
Sund hverdagsmad