Det skal du bruge
4 personer
750 g - 1 kg persillerødder, evt. pastinakker2 tsk olivenolie
1 spsk tandoorikrydderi
Salt og peber
Yoghurt-agurke-dip
200 g græsk yoghurt naturel 10%
1 - 2 fed knust hvidløg
Evt lidt stødt spidskommen
½ udkernet, hakket agurk
1 bundt dild
300 g bulgur eller basmati ris
Tilbehør
600 g ovnbagt rødfiskefileter á 125 gCitron
Ca. 1 time
Sådan gør du
Vælg persillerødder, der er så ens i størrelsen som muligt og vend dem i olivenolie og tandoorikrydderi samt lidt salt og peber.Læg persillerødderne i en lille bradepande af metal, som er stor nok, så de kan ligge i ét lag.
Bag persillerødderne møre i oven ved 200 – 225° i 50 – 60 minutter.
Rør og smag yoghurten til med hvidløg, kommen, salt og peber.
Vend agurk og dild i og server yoghurt-dippen til de bagte rødder sammen med ris eller bulgur.
Kan spises som grøn ret eller som tilbehør til f.eks. til lam eller fisk. Opskrift og foto er udlånt af sæson.dk.