Det skal du bruge
4 personer
2 store løg20 g smør eller margarine
8 røgede frokost- eller wienerpølser, ca. 500 g
¾ kg kogte, pillede kartofler
1-2 tsk mild paprika
3 spsk koncentreret tomatpuré
evt. 1 spsk tomatketchup
ca. 2 dl letmælk
salt og peber
ca. 1 dl fløde (9%)
purløg
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
Hak løgene og svits dem i en gryde i smørret, til de er gyldne. Skær pølserne i skrå skiver. Skær kartofler i skiver. Svits pølserne med og drys paprika over. Bland det og skru ned til middel varme. Tilsæt tomatpuré, mælk, salt og peber. Kom kartoflerne i gryden og vend det forsigtigt, så kartoffelskiverne ikke går i stykker. Varm retten i ca. 5 minutter ved jævn varme, tilsæt fløde, smag til og server med klippet purløg.
Prøv også svensk pølseret med ketchup eller karry. Tomatketchup gør retten lidt mere sød i smagen.
Tips
- Tilsæt den type mælk og fløde, som du har i huset.
- Tomatketchup gør retten lidt mere sød i smagen.
- Der kan anvendes pølser (max 3%).
- Svensk pølseret kan fryses, hvis du har rester tilovers.