Svinekoteletter med bagte rødbeder og kartofler - slanke

Svinekoteletter med bagte rødbeder og kartofler

Af Kasper Bus

Det skal du bruge

2 personer

2 svinekoteletter uden fedtkant, ca. 2 cm tykke, ca.100 g pr. stk
Salt og peber
½-1 spsk olie

Bagte kartofler:
350 g små kartofler
2 tsk olie
Evt. 2-3 laurbærblade

Bagte rødbeder:
Ca. 450 g rødbeder
1 tsk olie
2 spsk honning
2- 3 forårsløg
½ lime
Evt. mynte

 



Tilbehør

1 dl fromage fraiche, skyr eller anden mager surmælksprodukt
Evt. 1 fed hvidløg

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Dup koteletterne tørre med køkkenrulle, drys en knivspids salt på hver side af korteletterne og stil dem i køleskabet.

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask kartoflerne og vend dem i lidt olie, drys med salt og læg evt. laurbærblade ved. Læg dem på bageplade med bagepapir. Stil dem i ovnen 30-40 minutter – afhængig af kartoflernes størrelse. Stik i dem med en kniv for at mærke, om de er møre.
Skræl rødbederne og skær dem i både eller stave som til pommes frites. Vend dem i olie og honning og krydr med salt og peber. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter til de er møre. Stik i det største stykke med en kniv og mærk, om det er mørt. Vend rødbederne med snittet forårsløg, revet skal og saft af lime samt evt. hakket mynte før servering.

Smag surmælksproduktet til med salt og peber og evt. presset hvidløg.

Steg koteletterne: Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg 2-3 minutter på hver side.

Tips

  • Kødet bliver mere mørt og saftigt, hvis det krydres med salt min. 15 minutter, før det steges, og når det er rosa ved servering. 
  • Surmælksproduktet kan tilsættes limesaft og hakket mynte, persille eller purløg. 
  • I stedet for små kartofter kan der bruges store kartofler skåret i stave, som til pommes frites – stegetid i ovn ca. 30 minutter.

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 30%
Kulhydrat 54%
Fedt 16%
1865 kJ – 445 kcal
Sund hverdagsmad