Suppe af medaljon af svinefilet med kål, løg og gulerod

Suppe af medaljon af svinefilet med kål, løg og gulerod

Af Pernille Bækgaard

Det skal du bruge

2 personer

2 medaljoner af svinefilet, 2 ½ cm tykke, a 100 g 
salt og peber
½ spsk olie
1 løg
1 gulerod
1-2 bagekartofler
1/8 hvidkål eller ¼ spidskål, 200 g
4 skiver stærk chilipølse eller chorizo, ½-1 cm tykke
5 dl kalvebouillon
persille

Tilbehør

150 g brød og evt. revet parmesanost


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.

Varm olien i en gryde ved god varme og brun kødet ca. 1 minut på begge sider. Tag kødet op.

Snit grøntsagerne i tern og strimler og svits dem i gryden. Tilsæt pølse og bouillon. Lad suppen koge under låg ved svag varme ca. 10 minutter. Kog kødet med i suppen i ca. 3 minutter, til kødet er lige netop gennemkogt.
Tag kødet op. Dæk med stanniol, mens suppen gøres klar til servering. Smag suppen til med salt og peber. Hak persillen og kom den i en skål.
Skær kødet i tynde skiver, og server kødet oven på suppen. Giv brød, hakket persille og evt. frisk revet parmesanost til.

Tips

  • Peperoni i skiver eller bacon i tern kan bruges i stedet for chilipølse.
  • Ca. 400 g almindelige kartofler kan bruges i stedet for bagekartofler.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 26%
Kulhydrat 53%
Fedt 21%
2510 kJ - 600 kcal

Sund hverdagsmad