Smørrebrød med mørbrad og salat - Stop spild af mad


Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

1 person

2 spsk rødbedespread
1 skive rugbrød, 75 g
2 store salatblade, 30 g
5 tynde skiver mørbrad – en rest fra dagen før
2 spsk syltede rødløg, eller andet surt
1 klip karse
Friskkværnet peber

Ca. 15 minutter


Sådan gør du

  1. Smør rødbedespreaden ud på rugbrødet og læg salat og mørbrad ovenpå.
  2. Fordel de syltede løg og eventuelt ristede løg.
  3. Drys karse og peber på toppen af smørrebrødet.

Tips

  • Du kan bruge andre stykker kød og grøntsager til dit smørrebrød. Ligesom der findes forskellige grøntsagsspreads til at smøre på brødet. Smag dig frem til hvad du bedst kan lide.

energifordeling

Næringsberegning – pr. person
Energi 1095 kJ/262 kcal
Protein 15 g
Fedt 6 g
Kulhydrat 32 g

Næringsberegning – pr. 100 g
Energi 529 kJ/126 kcal
Protein 7 g
Fedt 3 g
Kulhydrat 15 g
Sund hverdagsmad