Shakshuka

Shakshuka

Af Marie Melchior

Det skal du bruge

4 personer

1 skalotteløg, 30 g
1 fed hvidløg
1 rød snack peber, 100 g
2 tsk olivenolie
1 spsk koncentreret tomatpure
2 tsk chiliflager
2 tsk spidskommen
2 tsk paprika
2 dåser flåede og hakkede tomater, a 400 g
1 tsk sukker
Salt og peber

4 æg

Pynt
1 lille bundt bredbladet persille
100 g feta

Tilbehør

Fladbrød, pitabrød eller andet hvedebrød, gerne fuldkorn, 200 g

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.
Pil og hak løg og hvidløg.
Skyl snack peber, fjern kerner og skær den i tern.
Varm olie ved god varme i en gryde, der kan gå i ovnen.
Svits løg og hvidløg til det lige falder sammen.
Tilsæt koncentreret tomatpure og krydderier. Kog ind i et minut.
Tilsæt de flåede tomater og peberfrugttern, skru ned til svag varme og lad det simre i 10 minutter.
Smag til med sukker, salt og peber.

Lav fire fordybninger i tomatsaucen og slå æggene ud i hvert ”hul”.
Sæt gryden i ovnen og bag 6-8 minutter til æggene lige sætter sig.
Eller læg låg på gryden, skru ned til middel varme og lad den stå 6-8 minutter.

Skyl og hak persille groft.
Pynt med hakket persille og smuldret feta.
Server varmt brød til.

Tips

  • Shakshuka stammer oprindeligt fra Nordafrika, hvor man laver retten med flere krydderier bl. a. røget paprika, kardemomme, kanel og gurkemeje.
  • Saucen kan også hældes over i et ovnfast fad og bages færdig i ovnen.
  • Hvis man vil have en mere fyldig ret, kan man tilsætte en courgette skåret i tern.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 22 %
Kulhydrat 42 %
Fedt 36 %
1530 kJ – 385 kcal
Sund hverdagsmad