Pizza på tortillabund med grøn salat

Pizza på tortillabund med grøn salat

Puk Maia Ingemann Holm

Af Puk Maia Ingemann Holm

Det skal du bruge

1 person

Pizza
1 stk fuldkornstortilla, 40 g
80 g hakkede, flåede tomater
Lidt hvidløg, 2 g
20 g løg
60 g mozzarella, 30 +
1 kvist rosmarin
1 lille kartoffel, 40 g
35 g kogt skinke i strimler

Grøn salat
15 g salat fx endivie kruset
3 stk slikærter, 19 g
2 store cherrytomater, 30 g
3 g pinjekerner

Dressing
2 tsk olivenolie, 10 g
½ tsk sennep, 2,5 g
½ tsk honning, 3,5 g
2 tsk citronsaft, 10 g
Knivspids salt
Peber


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Pizza

  1. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  2. Hak løg fint og pres hvidløg med en hvidløgspresser.
  3. Svits løg og hvidløg på en pande og bland med hakkede tomater.
  4. Fordel løg-tomat-blandingen på fuldkornstortillaen.
  5. Kog kartoflen i en gryde til den er mør.
  6. Skær kartoflen i tynde skiver.
  7. Fordel kartoffel, skinkestrimler, rosmarin og til sidst ost på pizzaen.
  8. Bag pizzaen i ovnen i ca. 10 minutter.

Grøn salat med dressing

  1. Rist pinjekerner på en pande.
  2. Blancher slikærter og skær dem i mindre stykker.
  3. Skyld salat og cherrytomater. Skær dem i mindre stykker.
  4. Bland alle ingredienser til dressing i en skål.
  5. Bland salat, cherrytomater, slikærter og pinjekerner.
  6. Hæld dressing over salaten.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 23%
Kulhydrat 32 %
Fedt 44 %
2233 kJ – 534 kcal
Sund hverdagsmad