Nakkekoteletter med rosenkål

Nakkekoteletter med rosenkål

René Redzepi

Af Rene Redzepi

Det skal du bruge

2 personer

2 nakkekoteletter, 2 cm tykke
salt og peber
4 skiver bacon
4 kødnåle eller tandstikkere
15 g smør
2 tsk sennep
2 tsk honning

Rosenkål
300 g rosenkål
1 skalotteløg
20 g smør
½ dl hvedeøl


Tilbehør

400 g kartofler

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Kog kartoflerne.

Del nakkekoteletterne på tværs. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Læg en skive bacon om hvert stykke kød og hold det på plads med en kødnål.
Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme. Smør halvdelen af senneppen og honningen på kødet. Vend det og steg det i 6-7 minutter. Smør resten af senneppen og honningen på den anden side og steg i 6-7 minutter, til kødet er gennemstegt. Tilsæt evt. ½ dl vand under stegningen. Husk at væsken skal fordampe, så der kun er en lidt sirupsagtig sauce tilbage til at hælde over kødet.

Pil bladene af rosenkålene. Skær løget i tynde skiver.
Læg smørret på en kold pande. Smelt smørret ved kraftig varme og skru ned til jævn varme. Tilsæt hvedeøl, når smørret er gyldenbrunt og dufter. Lad væsken næsten fordampe. Læg rosenkåls-blade og løg på panden og vend det nogle gange. Smag kålen til med salt og peber.

Tips

  • Skær det inderste af rosenkålene i tynde skiver og rist det på panden sammen med bladene eller kog dem møre og server dem til retten.
  • 4 skiver svinemørbrad, 3 cm tykke kan bruges i stedet for nakkekoteletter.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 24%
Kulhydrat 30%
Fedt 46%
3330 kJ - 800 kcal

 

Sund hverdagsmad