Medaljoner af svinefilet med salat af æble, spidskål og nødder

Medaljoner af svinefilet med salat af æble, spidskål og nødder

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

2 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, ca. 100 g
salt og peber
2 tsk olie

Salat
1 rødt æble
½ lille spidskål eller savoykål, ca. 200 g
3 forårsløg

Dressing
1 dl fromage frais 0,3%
½ spsk frisk ingefær
¼ tsk karry
evt. honning
10 stk. afskallede pistacienødder

Tilbehør

2 skiver rugbrød


Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skær æblet i tern og snit kålen og forårsløgene fint, bland det hele i en skål.

Smag fromage frais til med revet ingefær, karry, salt, peber og evt. honning. Vend salaten med dressingen og drys med hakkede pistacienødder.

Rist rugbrød.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side. Skru ned til middel varme og steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden.

Tips

  • Skinkeschnitzler af inderlår kan bruges i stedet for medaljoner.
  • Græsk yoghurt 0,1% kan bruges i stedet for fromage frais 0,3%.
  • Steg medaljoner 1½ minut på hver side efter bruning, hvis de ønskes svagt rosa.
  • Skær en lille flig af medaljonen og kontroller, at kødet er svagt rosa. Hvis kødet stadig er råt, skal det steges ca. 1 minut mere på hver side.
  • Hvidkål kan bruges i stedet for spidskål eller savoykål.
  • Andre nødder kan bruges i stedet for pistacienødder.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 37%
Kulhydrat 46%
Fedt 17%
1500 kJ - 360 kcal
Sund hverdagsmad