Det skal du bruge
2 personer
2 medaljoner af svinefilet, 2½ cm tykke, à ca. 100 gSalt og peber
2 tsk olie
Salat
1 rødt æble
½ lille spidskål eller savoykål, ca. 200 g
2 forårsløg
Dressing
1 dl yoghurt 10%
½ spsk frisk ingefær
¼ tsk karry
2 spsk pistacienødder uden skal
Tilbehør
2 skiver ristet rugbrød, ca. 100 gCa. 30 minutter
Sådan gør du
Salat
- Skær æblet i tynde både, snit kålen og forårsløgene fint.
Dressing
- Smag yoghurten til med finthakket ingefær, karry, salt og peber.
- Vend salaten med dressingen og drys med hakkede pistacienødder.
Kødet
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
- Varm olien på en pande ved god varme. Brun kødet 1 minut på hver side.
- Skru ned til middel varme og steg medaljonerne færdige ca. 2 minutter på hver side.
- Tag kødet af panden.
Tilbehør
- Rist rugbrødet
Tips
- Schnitzler af inderlår eller minutkoteletter kan bruges i stedet for medaljoner.
- Hvis kødet ønskes svagt rosa, skal 2½ cm tykke medaljoner kun stege 1½ minut på hver side efter bruning.
- Prøv at blande et par fintsnittede, rå jordskokker i salaten - det giver en fin, nøddeagtig smag.
- Små kartofler kan bruges som tilbehør i stedet for rugbrød.
- Nu hedder det filet fra gris. Før hed udskæringen svinefilet fra svin.
- Nu hedder det schnitzel fra gris. Før hed udskæringen skinkeschnitzel fra svin.
- Nu hedder det minutkotelet fra gris. Før hed udskæringen svinekotelet uden fedtkant fra svin.
- Nu hedder det medaljon fra gris. Før hed udskæringen medaljon fra svin.