Lynstegte grøntsager med oksekød og perlespelt

Lynstegte grøntsager med oksekød og perlespelt

Hanne Castenskiold

Af Hanne Castenschiold

Det skal du bruge

4 personer

400 g hakket oksekød 5-10%
½ tsk salt
Peber
1 spsk æble- eller anden frugteddike
½-1 tsk stødt chili

2½ dl perlespelt
1 bouillonterning

1 ml stor spidskål eller hvidkål, 450 g
2-3 porrer, 250 g
3-4 gulerødder, 250 g
2 tsk olie
2 tsk sukker
200 g kogte kidney bønner

Pynt
Friske krydderurter fx timian, ramsløg, purløg, persille eller ærtespirer.



Tilbehør

  • 4 spsk chutney

Ca. 20 minutter


Sådan gør du

  1. Kog byggen mør i ½ liter vand med bouillonterning 15-20 minutter.
  2. Fjern de yderste blade og stokken fra kålen og skær den i meget tynde strimler.
  3. Rens porren og skær det grove grønne fra. Skær porren i tynde ringe.
  4. Skræl gulerødderne og ”skræl” dem i lange strimler.
  5. Varm olie i en stor gryde eller pande ved god varme. Brun kødet til alt har skiftet farve.
  6. Tilsæt salt, peber og chili, hæld eddike over og lad det bruse op.
  7. Tilsæt porrer, kål, kidney bønner og gulerødder og steg videre et par minutter.
  8. Hæld evt. vand fra byggen og vend den i retten.
  9. Smag til med sukker, eddike, salt og peber.
  10. Skyl og hak krydderurter.
  11. Pynt med krydderurter og server chutney til.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 27 %
Kulhydrat 46 %
Fedt 27 %
1883 kJ – 450 kcal
Slankeretter