Kyllingeleverpostej

Skøn opskrift på hjemmelavet kyllingepålæg, der gør sig godt på en skive groft rugbrød – og som er nem og hurtig at tilberede. Spis for eksempel med friske agurkeskiver.

Kyllingeleverpostej

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

-

300 g frossen kyllingelever
1 lille løg
1 spsk hvedemel
2 æg
¾-1 tsk salt
1/8 tsk peber
1 dl olie
1 ½ dl minimælk
evt. ½ tsk stødt allehånde
evt. ¼ tsk stødt nellike
4 forme a 2,5 dl
½ spsk olie

Tilbehør

Ca. 10 hele skiver rugbrød, ca. 500 g eller andre grove brødtyper.
Agurk i skiver

Ca. 1 time


Sådan gør du

1. Optø leveren.

2. Skær løget i mindre stykker.

3. Kom lever og løg i en foodprocessor og mix det sammen. Kom de øvrige ingredienser i og mix det til en jævn masse.

4. Fordel levermassen i smurte aluforme.

5. Bag leverpostejerne i ovnen ved 180 grader ca. 45 minutter. Tjek evt. at centrumstemperaturen er mindst 75 grader eller stik en nål i leverpostejerne, og kødsaften må ikke være rød.

Tips

  • Leverpostejen kan også laves i en stor form, og så er bagetiden ca. 1 1/4 time.
  • De rå leverpostej kan fryses i max 3 måneder.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. 100 g bagt leverpostej
Protein 18 g
Kulhydrat 7 g
Fedt 29 g
155 kJ – 35 kcal
Sund hverdagsmad