Kyllingekødboller i karrysauce med ris og ærter

Kyllingekødboller i karrysauce med ris og ærter

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

4 personer eller 2 voksne og 3 mindre børn

450 g hakket kyllingekød, ca. 5% fedt
1 tsk salt
¼-½ tsk peber
1 æg
1 stort løg
1 fed hvidløg

Karrysauce med æble og løg
3 tsk smør
1½-1 spsk karry – eller efter smag
1 løg
½ æble
1-2 spsk hvedemel
2½ dl bouillon
1 dl minimælk
½ bundt hakket persille

Ærter
500 g frosne ærter


Tilbehør

3 dl ris

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Kog risene.

Rør kyllingekødet med salt, peber, æg og finthakket eller revet løg samt knust hvidløg til en sammenhængende og fast fars.

Form 20 kødboller med en barneske.

Smelt smørret i en gryde og svits karryen heri. Tilsæt løg og æble i tern og svits det med i ca. 1 minut under omrøring. Drys mel i og rør. Tilsæt bouillon og mælk og lad saucen koge nogle minutter. Blend saucen fx med en stavblender.

Kom kødbollerne ned i karrysaucen og kog dem ved svag varme ca. 10 minutter til de er gennemkogte. Smag saucen til med salt, peber og evt. mere karry.

Pynt med hakket persille.

Kog ærterne et øjeblik. Bland evt. ærter og ris før servering.

Tips

  • Tilsæt kogende bouillon til saucen, så er den nemmere at få ensartet.
  • Løg og æble kan også rives fint, hvis man ikke har en blender. Æble og løg er også med til at jævne saucen.
  • Andre grøntsager kan bruges som tilbehør alt efter lyst og årstid.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 27%
Kulhydrat 52%
Fedt 21%
2450 kJ - 585 kcal

Sund hverdagsmad