Det skal du bruge
3 personer eller 2 voksne og 2 mindre børn
450 g hakket kyllingekød, ca. 5% fedt1 tsk salt
¼-½ tsk peber
1 æg
1 stort løg
1 fed hvidløg
1-2 spsk olie
Karrysauce med æble og løg
2 tsk smør
1½-1 spsk karry – eller efter smag
1 løg
½ æble
1-2 spsk hvedemel
2½ dl bouillon
1 dl minimælk
Grøntsager
3 gulerødder
¼ selleri, 250 g
1-2 porrer, 300 g
Dild eller persille
Tilbehør
3 dl ris – gerne brune risCa. 45 minutter
Sådan gør du
Kog risene.Rør kyllingekødet med salt, peber, æg og finthakket eller revet løg samt knust hvidløg til en sammenhængende og fast fars.
Form 16 frikadeller med en barneske.
Varm olien på en pande ved god varme. Læg frikadellerne på panden. Brun dem ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg frikadellerne til de er gennemstegte. Vend dem jævnligt. Gem 6 frikadeller til pålæg.
Smelt smørret i en gryde til saucen og svits karryen heri. Tilsæt løg og æble i tern og svits det med i ca. 1 minut under omrøring. Drys mel i og rør. Tilsæt bouillon og mælk og lad saucen koge nogle minutter. Blend saucen fx med en stavblender. Smag til med salt, peber og evt. mere karry.
Skær grøntsagerne i passende stykker og damp dem i letsaltet vand. Klip dild og drys den over ved servering.
Tips
- Tilsæt kogende bouillon til saucen, så er den nemmere at få ensartet.
- Løg og æble kan også rives fint, hvis man ikke har en blender.
- Andre grøntsager kan bruges som tilbehør alt efter lyst og årstid.
- Der er beregnet 3 frikadeller pr. person til voksne og 2 til hver af børnene.