Det skal du bruge
4 personer
1 l hønsebouillon1 dl vermouth, hvidvin eller lys portvin
1½ spsk sukker
2 spsk sojasauce
600 g kartofler
3 porrer, 650 g
100 g røde linser
250 g kyllingebryst
1 lime
Pynt
Brøndkarse eller anden krydderurt
Ca. 25 minutter
Sådan gør du
Kom bouillon, vermouth, sukker og soja i en gryde og kog op.Skræl kartofler og skær i mindre stykker.
Kom i suppen, skru ned til svag varme og lad simre 6-7 minutter.
Skær porrer i skiver og kom i suppen.
Kom linser i suppen.
Lad simre yderligere 5 minutter.
Blend suppen med en stavblender. Tilsæt evt. lidt mere bouillon, hvis suppen er for tyk.
Smag til med limesaft, salt og peber.
Skær kyllingen i tynde skiver på ½ cm og kom i suppen og lad simre, indtil kyllingen er gennemkogt, Det tager kun 2 minutter.
Skyl brøndkarse og pynt suppen.
Tips
- Rester af stegt eller kogt kylling kan bruges i stedet for.