Kalvespyd med røget paprika og kartoffelsalat med kørvel

Kalvespyd med røget paprika og kartoffelsalat med kørvel

Mikkel Karstad

Af Mikkel Karstad

Det skal du bruge

4 personer

12 træspyd

1 portion grundfars
2 fed hvidløg
1 spsk røget paprika
Salt og friskkværnet peber

Kartoffelsalat:
1 kg nye kartofler
1 rødløg
6 radiser

½ dl æbleeddike
2 tsk akacie honning
1 spsk sennep
Lidt salt og peber
1 spsk olie, fx olivenolie

100 g friske ærter (bælget vægt)
½ bundt basilikum eller kørvel

Tilbehør

Evt. brød

Ca. 1 time


Sådan gør du

  1. Læg spyddene i vand i ca. 15 minutter.
  2. Skrub kartofler grundigt og kom dem i en gryde med vand, så det dækker og lidt salt.
  3. Bring gryden i kog og kog kartofler i ca. 10 minutter på svag varme, sluk for gryden og lad kartoflerne trække færdigt, 7-8 minutter.
  4. Pil og hak hvidløg.
  5. Rør hvidløg og paprika i farsen. Sørg for at farsen er godt fast, så den kan sidde fast på spyd. Juster evt. konsistensen med lidt ekstra mel.
  6. Form farsen i 12 aflange deller/pølser og sæt dem på spyddene.
  7. Grill dem på en varm grill, ca. 3 minutter på alle 4 sider, så de får en flot stegeskorpe og samtidig er saftige i midten.
  8. Tag spyddene af grillen.
  9. Pil løg, halver og skær det ud i helt tynde skiver. Kom dem i en skål.
  10. Skyl radiser og skær top og bund af. Skær dem ud i tynde skiver. Kom dem i skålen til løgene.
  11. Rør eddike, honning og sennep sammen. Tilsæt salt og peber.
  12. Tilsæt olie lidt af gangen, så dressingen tykner lidt.
  13. Skær de let afkølede kartofler ud i mindre stykker. Kom i dressingen, vend godt rundt og tilsæt herefter rødløg og radiser.
  14. Bælg ærter.
  15. Skyl basilikum og skær i strimler, men gem et par blade til pynt.
  16. Tilsæt ærter og basilikum og vend det hele godt rundt.
  17. Server evt. med brød til.

Tips

  • Du kan også bruge ærter fra frost. Kom dem i vandet til kartoflerne, lige inden de er færdige.
  • Du kan også stege spyddene på en grillpande.

energifordeling

Energifordeling og indhold pr. person:
Protein 29 %
Kulhydrat 51 %
Fedt 19 %
2050 kJ – 490 kcal
Grill