Kalvefarsbrød med svampe og bagte rodfrugter vendt med grønkål og nødder


Mikkel Karstad

Af Mikkel Karstad

Det skal du bruge

4 personer

1 portion grundfars
250 g svampe (champignon, østershatte, kantareller)
2 tsk olie
Lidt salt og friskkværnet peber
5 kviste timian
3 spsk akvavit

Rodfrugter med grønkål og nødder:
1 kg rodfrugter (skrællede vægt) (gulerod, jordskok, persillerod)
3 spsk æbleeddike
2 tsk olie, fx olivenolie

100 g ribbet grønkål
1 dl hasselnødder, 50 g eller mandler
1 lille stykke peberrod, 2-3 spsk revet
1 tsk olie, fx olivenolie

Ca. 1 time og 15 minutter


Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader.
Rens svampe og skær dem i mindre stykker.
Varm olie på en pande ved god varme. Steg svampene i 4-5 minutter til de falder lidt sammen.
Krydr med salt og peber.
Tag svampene af panden, hak dem groft og lad dem køle lidt af.
Skyl timian og hak den.
Tilsæt timian, svampe og akvavit og rør farsen sammen.
Beklæd et ovnfast fad med bagepapir.
Form et brød af farsen i fadet.
Bag farsbrødet i 30-40 minutter, til det har ”sat sig” og stadig er saftigt i midten.

Skræl rodfrugter, skyl let og skær dem ud i grove stykker.
Læg bagepapir på en bageplade.
Læg rodfrugterne på bagepladen, dryp med eddike, olie, salt og peber og vend godt rundt.
Bag dem i 20-30 minutter, til de er møre og let gyldne.

Skyl og afdryp grønkål grundigt.
Hak grønkål og hasselnødder.
Riv peberrod.
Tag rodfrugterne ud og vend dem med hakket grønkål, nødder, peberrod og olie.

Tips

  • Grønkål kan købes skyllet og hakket.

energifordeling

Energifordeling og indhold pr. person:
Protein 32 %
Kulhydrat 34 %
Fedt 34 %
2210 kJ – 530 kcal

Sund hverdagsmad