Kalkunbryst med svampe og savoykål


Gorm_Wisweh

Af Gorm Wisweh

Det skal du bruge

2 personer

225 g kalkunfilet
2 tsk olie

Marinade
2 spsk grovkornet sennep
1 spsk honning
1 tsk olie
1 spsk sesamfrø
½ tsk salt
¼ tsk peber

250 g markchampignon, kejserhatte eller andre svampe
2 bananskalotteløg eller et lille almindeligt løg
2 fed hvidløg
½ lille savoykål 
2 tsk olie
½ dl æblemost

Tilbehør

Groft brød, 100 g

Ca. 1 time heraf arbejdstid ½ time


Sådan gør du

Skær kalkunbryst i tern 2x2x2 cm.
Bland alle ingredienser til marinaden i en skål og vend kalkuntern heri. Lad dem trække i 30 minutter på køl eller gerne længere, hvis der er tid til det.

Rens svampe og skær dem i skiver.
Pil skalotteløg og hvidløg og hak dem fint.
Skyl savoykål, fjern stokken og skær den i 2 cm tykke strimler.

Varm olie på en pande ved god varme, og steg kalkuntern til de er godt gyldne på alle sider 5-6 minutter i alt. Tag dem af panden.
Tilsæt olie og steg champignonerne gyldne ved kraftig varme. Tilsæt løg og hvidløg og steg et par minutter.
Tilsæt kålen og steg yderligere 4-5 minutter til kålen er faldet lidt sammen.
Tilsæt æblemost og kalkun og varm det igennem.

Server med groft brød.

Tips

  • Retten kan også laves med skinkestrimler, eller strimler af oksekød eller kylling.
  • Tilbehør kan også være en grøn kartoffelmos, som ses på billedet og som Gorm laver den på videoen.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 29%
Kulhydrat 39%
Fedt 32%
2600 kJ - 620 kcal
Sund hverdagsmad