Kalvemørbrad med kold kartoffelsalat, ærter, asparges og svampe a la creme

Kalvemørbrad med kold kartoffelsalat, ærter, asparges og svampe a la creme

Af Sebastian Shane Ross og Mette Marie Lei Lange

Det skal du bruge

4 personer

Svampe a la creme
50 g smør
4 skalotteløg
1 fed hvidløg
500 g svampe, kejserhatte, champignon
½ l piskefløde
Salt og peber

Mørbradbøffer
800 g kalvemørbrad
2 spsk vindruekerneolie
20 g smør

Kold kartoffelsalat
800 g kartofler
1 bundt grønne asparges
400 g friske ærter, 2 dl bælgede
100 g flødeost naturel
1 bundt purløg

Ca. 1 time


Sådan gør du

Svampe a la creme

  1. Pil skalotteløg og hvidløg. Halver og skær i tynde skiver
  2. Varm smør i en gryde ved medium varme og steg løg og hvidløg til de er klare
  3. Rens svampene og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i gryden til løgene
  4. Steg ved medium varme til svampene har afgivet deres væske og begyndt at tage farve og se lidt tørre ud
  5. Tilsæt fløde og reducer til saucen er tyk og dejlig. Husk at røre af og til

Mørbradbøffer

  1. Puds mørbraden fri for sener, slagteren er ofte villig til at gøre det, hvis man spørger pænt.
  2. Skær mørbraden i 4 lige store bøffer, krydr med salt og peber og sæt til side

Kold kartoffelsalat

  1. Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre, hæld vandet fra og sæt til afkøling
  2. Skyl asparges, knæk de nederste ender af og skær dem i tynde skiver
  3. Bælg ærterne og hak dem meget groft. De skal stadig ligne ærter
  4. Bland asparges og ærter
  5. Bland flødeost med salt og peber
  6. Skyl og hak purløg fint
  7. Skær de afkølede kartofler i stykker af lillefingerstørrelse
  8. Bland flødeost, purløg og kartofler.
  9. Smag til med salt og friskkværnet sort peber

Afslutning og anretning

  1. Varm svampe a la creme op ved svag varme og smag til med salt og friskkværnet sort peber
  2. Varm fedtstof på en pande ved høj varme. Brun bøfferne hurtigt på den ene side, vend og brun hurtigt på den anden side
  3. Skru ned og steg til saften kommer op på overfladen
  4. Vend og steg på de anden side til saften kommer op på overfladen
  5. Tag bøfferne af panden
  6. Læg kartoffelsalat til en side på tallerkenen. Top med asparges/ærter
  7. Fordel svampe a la creme på de 4 tallerkener og læg bøfferne oven på
  8. Server og nyd

 


energifordeling

-
Gæster