Det skal du bruge
4 personer
2 kalvekoteletter af kalvefilet 2 cm tykke, à 150 gSalt og peber
4 æg
1 bundt hvide asparges, 500 g eller et bundt grønne
1 bundt ramsløg eller 1 bundt purløg og 1 fed hvidløg
150 g jordbær
2 hjertesalat, ca. 225 g
300 g nye kartofler
Dressing:
1 spsk grov sennep
1 spsk rapsolie
1 tsk honning
Tilbehør
4 skiver groft landbrød, 300 g
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
Kog æggene smilende ca. 7 minutter. Hæld koldt vand på og stil dem til side.Rens og kog kartoflerne netop møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Knæk den nederste ende af aspargesene. Skræl dem med en kartoffelskræller fra hovedet og nedad. Det gøres bedst ved at lægge aspargesen på et skærebræt, vær omhyggelig – al skræl skal skæres væk.
Kom asparges i kogende letsaltet vand og kog dem møre. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Grønne asparges behøver ikke at blive skrællet, men den nederste ende skal knækkes af.
Skyl ramsløg og hak det groft. (Eller skyl og hak/klip purløg og hvidløg)
Rør sennep, olie og honning sammen. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. 1 tsk vand hvis dressingen er for tyk.
Skyl og nip jordbærrene.
Skær hvert hjertesalat i 6 dele på langs.
Skær æggene i kvarte.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun bøfferne 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side.
Flyt bøfferne lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg til saften kommer op på overfladen, vend og steg til saften kommer op på overfladen, så er bøfferne rosa indeni.
Tag bøfferne af og skær dem i grove stykker.
Grill brødet, så det bliver dejligt gyldent, ikke brændt.
Hæld dressingen over salaten og anret som på billedet.