Thailandsk risnudelsalat med hakket svinekød

Thailandsk risnudelsalat med hakket svinekød

Hanne Holm

Af Hanne Holm

Det skal du bruge

3 personer

150 g risnudler
2 fed hvidløg
1-2 porrer, 300 g
3 gulerødder, 225 g
4-6 stilke blegselleri
evt. 1 frisk chili
300 g hakket svinekød
4-6 spsk sød chilisauce
2 lime
½-1 tsk sukker
3-4 spsk fiskesovs
½ bakke friske koriander-, mynte- og/eller basilikumblade

Tilbehør

3 spsk peanuts
½-1 dl sød eller stærk chilisauce

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Kog letsaltet vand i en bred gryde. Læg nudlerne i vandet. Sluk for gryden, sæt den til side, læg låg på og lad nudlerne stå ca. 5 minutter til de er møre. Hæld dem i en si, og skyl dem under koldt vand. Stil dem til side i en stor skål.

Klargør grøntsagerne: Hak hvidløg fint, skær porren i tynde skrå skiver, Skær gulerødder og blegselleri i tændstik tynde stave, fjern kerner og mellemvægge på chilien og hak den fint.

Lad en wok, sautérpande eller en dyb pande blive varm. Tilsæt kødet og vend det, til det skiller og ændrer farve. Tilsæt hvidløg og porrer og steg nogle minutter ved stærk varme. Kom gulerødder og blegselleri i under omrøring og dernæst chilisauce og 4-5 spsk limesaft. Smag til med sukker og fiskesovs og lad retten stege 3-4 minutter mere. Hvis retten skal være mere krydret, tilsæt chili til sidst.

Kom kødretten i skålen med nudlerne og bland det hele godt. Tilsæt groft hakkede krydderurter.

Hak peanuts groft og bland dem i salaten eller server det til retten.
Server chilisaucen til.

Tips

  • Nudelsalaten kan serveres lun eller kold.
  • Rester kan bruges til ”madpakken”.
  • Du kan bruge hakket okse-, kalve – eller kyllingekød i stedet for hakket svinekød. Du kan bruge mere eller mindre kød afhængig af, hvad du har til rådighed.
  • Du kan vælge grøntsager efter lyst, sæson og hvad der er i grøntsagsskuffen. Du kan bruge mere eller mindre mængde grøntsager afhængig af, hvad du har til rådighed.
  • Thaibasilikum kan også bruges som krydderurt evt. sammen med koriander.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis retten laves af hakket svinekød 6% fedt (Sund hverdagsmad) 
Protein 21%
Kulhydrat 61% 
Fedt 18%
2445 kJ – 580 kcal

Ca. 200 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

Energifordeling og -indhold pr. person, hvis retten laves af hakket svinekød 10% fedt
Protein 19%
Kulhydrat 57%
Fedt 24%
2600 kJ – 620 kcal

Sund hverdagsmad