Rørt tatar med bagte rødbeder, sprøde kartofler og salat af babyspinat

Rørt tatar med bagte rødbeder, sprøde kartofler og salat af babyspinat

Af Marie Melchior

Det skal du bruge

6 personer

400 g hakket skært oksekød fx inderlår
1 bundt purløg
1 spsk Dijon sennep
1 spsk mayonnaise
2 æggeblommer
2 spsk kapers
1 spsk Worcestershire sauce
2-3 dråber Tabasco
Salt og friskkværnet peber

Grøntsager
200 g rødbede
300 g kartofler
1 spsk spidskommen
2 spsk olivenolie

Salat
1 bakke babyspinat, 100 g
1 spsk olivenolie
1 rødløg, 75 g

Tilbehør

Ristet rugbrød, 300 g

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Kom kødet i en skål.
Skyl og klip eller hak purløg.
Rør kødet med purløg, sennep, mayonnaise, æggeblommer, kapers, Worcestershiresauce og tabasco. Rør til en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber.
Sæt kødet på køl indtil det skal bruges.

Tænd ovnen på 200°.
Skyl og skræl rødbeder og kartofler. Skær dem i tynde skiver på en mandolin. Læg skiverne i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir.
Dryp med 1 spsk olivenolie. Krydr med spidskommen, salt og peber. Bag dem i ovnen i 25-30 minutter.

Skyl babyspinat og vend den med olivenolie, salt og peber.

Form kødet til bøffer.
Pil rødløg og skær i tynde både.
Rist rugbrødet.
Anret tallerkener med rørt tatar pyntet med rødløg og mere hakket purløg, ovnbagte kartofler og rødbeder. Server spinatsalat og ristet rugbrød til.

Tips

  • Brug helst friskhakket kød.
  • Pasteuriserede æggeblommer kan også anvendes.
  • Prøv også opskriften på bagte rødbeder.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person: 
Protein 29 %
Kulhydrat 44 %
Fedt 27 %
1445 kJ – 345 kcal
Gæster