Kylling-broccoli gryde med rødbede aioli - slankeret

Kylling-broccoli gryde med rødbede aioli

Af Maria Melgaard

Det skal du bruge

4 personer

4 kyllingebryster, 600 g
1 spsk olie
600 g broccoli
2 løg, 250 g
1 tsk chiliflager
2 dl hønsebouillon
salt og peber

Aioli
180 g afdryppede syltede rødbeder
3 spsk græsk yoghurt 0,5% eller andet magert syrnet produkt
1 fed hvidløg
½ citron

Pynt
Et par kviste persille eller koriander

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Skær kylling i mundrette stykker. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Skær broccoli i mindre buketter.
Pil løg og skær det i tynde både.

Varm fedtstof i en gryde ved god varme. Svits kyllingestykkerne hurtigt.
Tilsæt broccoli og løg og svits yderligere et par minutter.
Tilsæt chili og bouillon, skru ned til middel varme og lad simre i 5-6 minutter.
Smag til med salt og peber.

Kom afdryppede rødbeder i en blender og blend til en grov puré.
Kom nogle dråber vand i, hvis blenderen ikke lige tager fat.
Kom yoghurt, hvidløg og 1 tsk citronsaft i blenderen og blend sammen.
Smag til med salt og peber.
Skyl og hak persille/koriander.

Tips

  • Server evt. kogt perlespelt til resten af familien.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 47 %
Kulhydrat 21 %
Fedt 32 %
1450 kJ – 345 kcal
Sund hverdagsmad