Det skal du bruge
4 personer
1 kanin, ca. 1200 gSalt og peber
2 tsk smør
2 tsk olie
100 g bacon
2 løg
2 fed hvidløg
1 dl rødvin
4 dl vand
4 laurbærblade
2-3 hele nelliker
2 dl svesker, 150 g
Tilbehør
1 kg kartoflerCa. 1 time og 15 minutter
Sådan gør du
Del kaninen i mindre stykker. Se hvordan du parterer en kanin.Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber.
Varm fedtstof i en gryde ved god varme.
Brun kødet godt på alle sider 6-7 minutter i alt. Brun evt. ad to gange.
Skær bacon i små stykker, løg i både og hvidløg i små tern.
Kom det i gryden til kødet
Tilsæt vin, vand, laurbærblade, nelliker og svesker og læg låg på.
Skru ned til lav varme og lad det simre i 45 minutter. Spæd eventuelt med mere vand. Mærk på kødet om det er mørt. Tag ryggen op efter ½ time, den skal ikke have så længe.
Kog kartoflerne møre og server til kanin, svesker og sauce.