Det skal du bruge
4 personer
600 g hakket oksekød, 8-12 % fedtSalt og peber
Agurkesalat
1 agurk
½ tsk salt
Lage
1 dl lagereddike
1 dl vand
½ dl sukker
1 smule friskkværnet peber
1 kg små kartofler
4-5 store løg
25 g smør
2 spsk engelsk sauce
2½ dl madlavnings fløde 18 %
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
Skær agurken i tynde skiver, læg dem i en sigte og drys dem med salt. Lad dem trække ca. 15 minutter.Rør eddike, vand, sukker, salt og peber sammen, rør til sukkeret er opløst.
Klem vandet fra agurkeskiverne, læg dem i en skål og hæld lagen over.
Smag til med sukker og salt og lad agurkesalaten trække ½ time.
Pil løg og skær dem i skiver.
Varm smør på en pande ved middel varme. Lad det bruse af og blive gyldent.
Steg løgene til de er bløde og let gyldne. Tilsæt ½ tsk salt og engelsk sauce, steg endnu et par minutter.
Tag løgene af panden.
Vask kartoflerne og sæt dem over i en gryde med vand og salt, kog dem i 10-12 minutter.
Del kødet i fire lige store klumper og form dem til runde kugler.
Tryk bøfferne sammen til en tykkelse på 2 cm, og marker et mønster på kryds og tværs med en kniv på hver side af bøffen.
Krydr med salt og peber på begge sider.
Steg bøfferne på panden ved middel varme, 7-8 minutter på hver side. Tilsæt evt. lidt mere smør. Bøfferne må gerne være svagt rosa indeni.
Tag bøfferne af panden og hold dem varme.
Tilsæt ½ dl vand og madlavningsfløde, og lad det simre ved svag varme 3-4 minutter.
Hæld saften fra hakkebøfferne i saucen. Kog op og smag til med salt og peber og evt. engelsk sauce.
Tips
- Kog kun kartoflerne næsten færdige og lad dem stå i vandet, så koger de ikke så nemt ud.
- En hakkebøf skal som tommelfingerregel stege et minut for hver mm den er tyk.