Cannelloni med kalvekød og spinatsalat

Cannelloni med kalvekød og spinatsalat

Af Maria Melgaard

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket kalvekød, 4-7 % fedt
2 tsk olivenolie
1 rødløg, 150 g
1 fed hvidløg
2 spsk mascarpone
2 tsk salt og lidt peber

200 g friske lasagneplader

2 dåser cherrytomater, a 400 g
2 spsk mascarpone
1 fed hvidløg

Salat:
½ fennikel
2 tsk hvidvinseddike
¼ tsk salt
¼ tsk sukker
peber
100 g frisk spinat
30 g valnødder
Pynt
Lidt frisk basilikum

Ca. 1 time, heraf arbejdstid 30 minutter


Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg.
Varm olie på en pande ved god varme.
Steg løg og hvidløg et par minutter.
Tilsæt kødet og steg til alt har skiftet farve og er gennemstegt.
Tilsæt mascarpone, rosmarin, salt og peber.

Tænd ovnen på 200 grader.

Rør tomater, revet hvidløg og mascarpone sammen. Smag til med salt og peber.
Del lasagneplader i cirka 12 centimeter lange stykker. Fyld med kød og rul sammen.
Smør et ovnfast fad med lidt olie.
Læg rullerne i fadet.
Hæld tomaterne over og læg evt. lidt ekstra mascarpone på toppen.

Tænd ovnen på 190 grader.
Bag cannelloni i ovnen i cirka 40 minutter.
Skær fennikel helt tyndt og bland med eddike, salt, sukker og peber i en skål.
Skyl og tør spinat.
Hak valnødder groft.
Lige før spisetid vender du spinat og fennikel sammen og drysser med nødder.

Tips

  • I stedet for mascarpone kan flødeost naturel bruges.
  • Retten kan også laves med hakket oksekød.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 38 %
Kulhydrat 19 %
Fedt 43 %
1735 kJ – 415 kcal
Sund hverdagsmad