Pariserbøf

Pariserbøf

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

600 g hakket oksekød, 8-12 % fedt
Salt og peber
40 g smør

4 æg
1 glas kapers, 50 g
2 løg, gerne rødløg, 250 g
200 g afdryppede, syltede rødbeder
4 skiver fuldkornstoast, 140 g

1 bæger revet peberrod, 45 g eller 4 spsk frisk revet

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Form kødet til 4 lige store bøffer, 1½ cm tykke, lidt større end toastbrødene.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Varm smør på en pande ved god varme, lad det bruse af og blive gyldent.
  4. Steg bøfferne 5-6 minutter på hver side. De må gerne være svagt rosa indeni. Tag bøfferne af varmen, når de er færdige.
  5. Hæld vandet fra kapers.
  6. Pil løg og hak dem og rødbeder fint.
  7. Tag bøfferne af varmen og rist brødskiverne i fedtstoffet på panden. Kom bøfferne oven på de ristede brødskiver.
  8. Del æggeblommerne fra hviderne.
  9. Top nu op med løg, rødbeder, peberrod og kapers, lav en lille fordybning i midten og kom en æggeblomme heri.
  10. Kværn gerne en gang sort peber over.

Tips

  • Danske æg er salmonellafri, så der er ingen problemer i at bruge frisk æggeblomme på sin pariserbøf.
  • Æggeblommerne kan også serveres i små glas ved siden af.
  • Man kan også servere spejlæg til.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 31%
Kulhydrat 29%
Fedt 40%
2170 kJ – 520 kcal
Sund hverdagsmad