Ovnbagt oksekød med kartoffellåg og salat

Ovnbagt oksekød med kartoffellåg og salat

Af Betina Repstock

Det skal du bruge

4 personer

500 g hakket oksekød
2 løg, 200 g
2 tsk olie
½ spsk tørret rosmarin
½ spsk tørret oregano

4 gulerødder, 300 g
1 squash, 200 g
2 grønne peberfrugter, 270 g
2 fed hvidløg

Salt og peber
1 knivspids stødt chili

800 g store kartofler
1 tsk olie
1 tsk tørret rosmarin

300 g blandet grøn salat

Dressing
1 dl fraiche 9 %
1 fed hvidløg
½ tsk revet muskatnød
Lidt sellerisalt

Ca. 1 time


Sådan gør du

Pil og hak løg. Varm olie ved god varme på en stor stegepande. Svits løg et par minutter.
Tilsæt kød, rosmarin og oregano og brun til kødet har taget farve og er helt findelt.
Skræl gulerødder og riv dem groft. Skyl squash og riv den groft.
Skyl peberfrugter, fjern kernerne og skær dem i små tern. Pil og hak hvidløg.
Tag kødet af panden og svits nu alle grøntsagerne et par minutter.
Tilsæt kød og krydr med salt, peber og chili.
Skrub kartoflerne under rindende vand og skær dem i meget tynde skiver.
Vend kartoflerne med olie, salt, peber og rosmarin.
Læg et lag kartofler i et ildfast fad, læg herpå kødsauce og slut med kartofler.
Tænd ovnen på 180 grader, sæt fadet i ovnen og bag i ca. 45 minutter til kartoflerne er møre og lysebrune.
Skyl salaten og pluk den i rustikke stykker.
Rør fraiche med presset hvidløg og smag til med revet muskatnød, sellerisalt og peber. Server den til salaten.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 25 %
Kulhydrat 43%
Fedt 32%
2300 kJ – 550 kcal
Gæster