Kyllingefrikadeller i kokosmælk, karry og squash

Kyllingefrikadeller i kokosmælk, karry og squash

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

4 personer

450 g hakket kyllingekød, ca. 5% fedt
1 tynd skive bacon
¾ tsk salt
¼-½ tsk peber
1 æg
1 løg
1 spsk rasp
1 tsk tørret timian eller 1 spsk frisk
1-2 tsk olie

Sauce
1-2 friske røde chilier
1 tsk olie
2 tsk karry – eller efter smag
5-10 cm frisk ingefær
2 små dåser light kokosmælk, 6-8% fedt, 3,2 dl
2 dl bouillon
2 squash, ca. 600 g
Evt. frisk koriander


Tilbehør

2 dl ris

Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Kog risene.

Rør kyllingekødet med finthakket bacon, salt, peber, æg og finthakket eller revet løg samt rasp og timian til en sammenhængende og fast fars.

Form 16 frikadeller med en barneske.

Varm olien på en pande ved god varme. Læg frikadellerne på panden. Brun dem ca. 2 minutter på hver side. Skru ned til middel varme og steg frikadellerne til de er gennemstegte. Vend dem jævnligt.


Fjern kerner fra chilien og hak den fint.

Varm olien i en sauterpande eller wok ved god varme. Svits karryen under omrøring ca. 1 minut. Tilsæt 4 tsk finthakket ingefær og chilien Tilsæt squash i store tern eller stave og vend dem på panden. Hæld kokosmælk og bouillon over og lad det koge ca. 5 minutter til squashen er mør men stadig har bid. Smag til med salt, peber og evt. mere karry.

Vend evt. frikadellerne i saucen. Drys frisk koriander over ved servering.

Tips

 

  • I frisk chili sidder det meste af styrken i mellemvægge og frø. Vil du have en mild chilismag, så brug kun selve frugtkødet.
  • Andre grøntsager som fx peberfrugt, sukkerærter/sugar snap, løg, porre m.fl. kan bruges i stedet for squash.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 28%
Kulhydrat 34%
Fedt 38%
1930 kJ - 460 kcal

 

Sund hverdagsmad