Kalveschnitzler a la Wien

Kalveschnitzler a la Wien

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

2 kalveschnitzler af inderlår, 1½ cm tykke, a 125 g
Salt og peber
2 tsk olie

Tilbehør:
4 gulerødder
125 g ærter
125 g perleløg
Et par kviste estragon eller 1 tsk tørret

Pynt:
2 spsk kapers
2 ansjoser, sardeller eller benfri sild
2 spsk peberrod, grofthøvlet
½ citron

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm på en grillpande ved
god varme. Læg kødet på, når olien er varm nok. Brun 1 minut på hver side, skru ned til middel varme og steg til det er svagt rosa indeni 4-5 minutter på hver side. Tag kødet af panden, og kasser stegefedtet.
Skær gulerødder igennem på langs. Skær dem i skiver på skrå. Kog gulerødder. Kog ærter og perleløg. Pynt med estragon.

Tips

  • Hele stykker kød og skiver af helt kød må gerne være rosa. Hakket kød skal gennemsteges.
  • Skinkeschnitzler kan bruges i stedet for kalveschnitzler. Perleløg kan erstattes af ærter eller andre grøntsager.
  • Skær en lille flig af schnitzlen og kontroller, at den er svagt rosa.
  • Persille, dild eller salvie kan bruges i stedet for estragon.
  • Tørrede krydderurter kan bruges i stedet for friske.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 43%
Kulhydrat 36%
Fedt 21%
1350 kJ – 320 kcal

Ca. 270 g frugt og grønt pr. person

6 om dagen logo

Sund hverdagsmad