Farserede peberfrugter og tomater

Farserede peberfrugter og tomater

Af Nanna Simonsen

Det skal du bruge

4 personer

300 g hakket okse- eller kalvekød, 3-7% fedt

4 modne røde peberfrugter, 500 g
5 store, modne tomater, 500 g
1 lille squash, 125 g
1 bundt persille
1 løg, 100 g
2 kartofler - gerne en melet sort fx Estima, 150 g

3 fed hvidløg
½ potte basilikum

1 tsk æblecider- eller vineddike
1 tsk honning
2 spsk koncentreret tomatpuré
2 tsk salt
peber
1 æg
1 dl revet tør mild ost fx Svenbo eller Vesterhavsost, 75 g

Tilbehør

Groft brød, 200 g


Ca. 1 time 15 minutter


Sådan gør du

Skyl og tør peberfrugter, tomater, squash og persille. Stil persillen til side.
Flæk peberfrugter på langs og tag frø og frøstol ud.
Skær ”topskiven” med stilken af 4 af tomaterne og skrab kerner og saft ud med en teske. Kom kerner og saft i en skål og gem de udhulede tomater og deres ”toppe”.
Halver den sidste tomat og klem kerner og saft ud af den. Hæld det i skålen til den anden saft/kerner.

Pil løg, skræl kartofler. Skær squash, løg, kartofler og den halverede tomat i grove stykker og kør til et groft smulder i foodprocessoren.

Hak persille - men gem et par kviste til pynt - basilikumblade og hvidløg. Kom det i foodprocessoren.
Kom resten af ingredienserne og kødet i foodprocessoren og kør til det er en samlet masse.

Fordel farsen i de hule grøntsager. Læg topskiverne på tomaterne som ”låg”.
Læg/stil grøntsagerne i et ildfast fad.
Sæt fadet i en 200° varm ovn og bag dem i 40-45 minutter.

Fyldte grøntsager smager bedst, når de ikke er brandvarme. Helt kolde (ikke køleskabskolde), evt. dagen efter, smager de også godt.

Tips

  • Er der fars til overs, kan den bages for sig selv ved siden af grøntsagerne.
  • Farserede peberfrugter og tomater kan bruges i madpakken dagen efter.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 30%
Kulhydrat: 45%
Fedt: 25%
1925 kJ = 461 kcal
Sund hverdagsmad