Det skal du bruge
2 personer
300 g kalveklump i tern, 2 x 2 x 2 cmSalt og peber
2 tsk olie
1 stort løg
1 fed hvidløg
1 rød chili
1-2 peberfrugter, ca. 200 g
1 dåse flåede tomater
1 stang kanel
½ dåse røde kidney-beans
Evt. 2-3 dl bouillon
Frisk koriander eller persille
Ca. 1 time
Sådan gør du
Hak løg, knus hvidløg. Halver chilien og fjern kerner og mellemvægge. Hak den fint og skær peberfrugt i tern.Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad olien blive varm i en sauterpande eller gryde ved god varme. Kom kødet i, når olien er varm nok og brun det på alle sider.
Kom de klargjorte grøntsager i panden og svits dem kort. Hæld tomater ved og læg kanelstangen i.
Kog ved svag varme i ca. 45 minutter, til kødet er mørt. Afdryp bønnerne og kom dem i.
Tilsæt evt. bouillon, smag til med salt og peber og varm retten igennem.
Tips
- Hakket kød kan bruges i stedet for kød i tern.
- Andre grøntsager som fx squash, gulerod eller blegselleri kan også bruges.
- Persille kan bruges i stedet for koriander.
- Den hele chili med kerner kan tilsættes, hvis man ønsker retten meget stærk.