Smag på Danmark

Tak til dig der spiser dansk okse & kalv

Smag på Danmark

Når du vælger dansk okse- og kalvekød, er du med til at gøre en forskel for både miljøet, samfundet og dyrene. Derfor fortjener du som forbruger mere end bare én tak for at købe dansk.

Tak for arbejdspladser

Når du vælger dansk okse- og kalvekød, får du ikke bare den bedste kvalitet og smag. Du understøtter også danske landmænd og masser af arbejdspladser.

Tak for at tænke lokalt

Da Danmark er et lille land, er dansk kød også lokalt kød. Derfor sparer du både dyr og miljø for unødig transport langt væk, når du spiser dansk.

Tak for madtryghed

Hver eneste pakke dansk okse- og kalvekød, der lander i køledisken, kan spores tilbage til præcis den gård, det stammer fra. Og der er en streng kontrol i alle led af produktionen.

Tak for en bæredygtig mælkeproduktion

Den danske mælkeproduktion er en af de mest klimaeffektive i verden. For at en malkeko kan give mælk skal den have en kalv om året. Kalven understøtter ikke bare mælkeproduktionen, men er også en af de mest klimaeffektive veje til kød fra okse- og kalvekødsproduktionerne.

Tak på dyrenes og klimaets vegne

Danmarks produktion af okse- og kalvekød blandt de allermest klimaeffektive i verden, og der arbejdes konstant for at optimere på alle parametre. Der er også et stærkt fokus på dyrevelfærd med bl.a. en stram lovgivning, der er endnu mere vidtrækkende end EU’s lovkrav. Alt sammen for at sikre gode rammer for dyrene.

 

Besøg vores "Kokkeskole" og bliv klogere på okse- og kalvekød

Kokkeskole

Og få inspiration til lækre opskrifter med saftigt og velsmagende oksekød - og til opskrifter med mørt og smagfuldt kalvekød.