Skinkeschnitzel i fuldkornsbolle - mexicansk inspireret - slanke

Skinkeschnitzel i fuldkornsbolle - mexicansk inspireret

Bente Nissen Lundsgaard

Af Bente Nissen Lundsgaard

Det skal du bruge

1 person

1 skinkeschnitzel 1 cm tyk, ca. 125 g
Salt og peber
Evt. ½ tsk tørret oregano
1 tsk olie
1/6 spidskål eller icebergsalat, ca. 1 dl
1 tomat
¼ peberfrugt
1 spsk fedtreduceret mayonnaise
½ tsk paprika, gerne røget
1 fuldkornsbolle, ca. 80 g

Ca. 15 minutter


Sådan gør du

Snit kålen eller salaten - ca. 1 dl. Skær tomaten og peberfrugten i skiver. Rør mayonnaisen med paprika.

Dup kødet tørt med køkkenrulle. Krydr det med salt, peber og evt. oregano. Lad olien blive varm på en pande ved kraftig varme. Olien skal være så varm, at ”det siger lyde”, når kødet kommes på panden. Brun kødet ½ minut på hver side, skru lidt ned for varmen og steg det 1½ minut på hver side. Kødet er mest mørt og saftigt, hvis det er svagt rosa indeni. Tag kødet af panden og skær det først i tynde strimler, lige før bollen gøres klar til servering.

Lun bollen på en brødrister eller på en pande og skær den over. Smør mayonnaiseblandingen på bollerne. Fordel salat på bunden af bollen. Læg kødet i strimler over og fordel tomat og peberfrugt over. Læg bolletoppen på.

Tips

  • I stedet for skinkeschnitzel kan du bruge svinekoteletter uden fedtkant, kalveschnitzler, oksebøf eller kyllingebryst. Du kan også bruge en rest kold steg uden fedtkanter i tynde skiver.
  • Se også opskrift på Skinkeschnitzler på grill

energifordeling

Energifordeling og –indhold pr. person
Protein 37%
Kulhydrat 40%
Fedt 23%
1645 kJ - 390 kcal
Sund hverdagsmad