Sensommerfrikassé af okse- eller kalvekød

Sensommerfrikassé af ungkvæg

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

6 personer

700 g okse- eller kalveinderlår 
8-10 dl vand 
1 spsk salt 

12 gulerødder med top 
6 majroer (ca. 450 g) 
2 bdt. dild 
3 kviste timian 
12 perleløg, friske 
2 spsk maizena 
4 spsk vand

Ca. 1 time


Sådan gør du

  1. Rens gulerødderne, skær toppen af og skær dem i 2-3 stykker. Skræl majroerne og skær dem i kvarte. Skræl perleløgene.
    Skyl dilden og hak den groft. GEM stilkene.
  2. Skær kødet i tern på 2x2 cm. Bring vandet i kog, kom salt i vandet og tilsæt kødet. Tag med en grydeske det ”skum” der ligger på vandet og skru ned for gryden til middel varme.
  3. Kom timian og dildstilke i. Lad det simre i 10-15 minutter under låg. Tag kødet op i en skål og sæt den til side.
  4. Kom gulerødder, majroer og perleløg i gryden og kog dem 6 minutter under låg, eller til de har det bid, man gerne vil have. Tag grøntsagerne op af gryden, læg dem ved kødet.
  5. Kog kartoflerne.
  6. Skru op for gryden og kog ind til der er ca. 4 dl tilbage. Rør maizena og vand sammen og kom det i den kogende væske. Skru ned så det simrer. Kog til passende konsistens.
  7. Kom kød og grøntsager i, smag til med salt og peber, kom hakket dild i lige før servering.
  8. Server sammen med groft brød eller kartofler.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 34%
Kulhydrat 51%
Fedt 15%
1515 kJ - 362 kcal
Sund hverdagsmad