Det skal du bruge
6 personer
700 g okse- eller kalveinderlår8-10 dl vand
1 spsk salt
12 gulerødder med top
6 majroer (ca. 450 g)
2 bdt. dild
3 kviste timian
12 perleløg, friske
2 spsk maizena
4 spsk vand
Ca. 1 time
Sådan gør du
- Rens gulerødderne, skær toppen af og skær dem i 2-3 stykker. Skræl majroerne og skær dem i kvarte. Skræl perleløgene.
Skyl dilden og hak den groft. GEM stilkene. - Skær kødet i tern på 2x2 cm. Bring vandet i kog, kom salt i vandet og tilsæt kødet. Tag med en grydeske det ”skum” der ligger på vandet og skru ned for gryden til middel varme.
- Kom timian og dildstilke i. Lad det simre i 10-15 minutter under låg. Tag kødet op i en skål og sæt den til side.
- Kom gulerødder, majroer og perleløg i gryden og kog dem 6 minutter under låg, eller til de har det bid, man gerne vil have. Tag grøntsagerne op af gryden, læg dem ved kødet.
- Kog kartoflerne.
- Skru op for gryden og kog ind til der er ca. 4 dl tilbage. Rør maizena og vand sammen og kom det i den kogende væske. Skru ned så det simrer. Kog til passende konsistens.
- Kom kød og grøntsager i, smag til med salt og peber, kom hakket dild i lige før servering.
- Server sammen med groft brød eller kartofler.