Sandwich med ristet kalvespidsbryst og selleri-remoulade

Sandwich med ristet kalvespidsbryst og selleri-remoulade

Af Nanna Simonsen

Det skal du bruge

4 personer

300-400 g kogt kalvespidsbryst (fra fx forårssuppen - se link nedenfor)
Evt. lidt smør eller olie

Selleri-remoulade:
1 spsk dijonsennep eller anden stærk sennep
2 spsk skyr 0,1% eller andet magert syrnet mælkeprodukt
1½ spsk mayonnaise
salt og peber
½ knoldselleri (ca. 200 g)

1 pk spirer fx sukkerærtespirer, 90 g
1 mellemstort rødløg, 50 g
4-6 syltede agurker, 150 g

8 skiver groft brød, gerne rugbrød, 320 g

Ca. 2 timer, heraf arbejdstid ca. 30 minutter


Sådan gør du

Rør sennep, skyr, mayonnaise, salt og peber sammen.
Skræl knoldsellerien og riv den på den fine side af rivejernet. Vend den i dressingen.

Skyl spirerne og lad dem dryppe grundigt af.
Pil løget og skær det i meget tynde skiver.

Skær kalvespidsbrystet i skiver, læg dem på en stor (kold) slip-let stegepande.
Sæt panden over og lad langsomt skiverne riste gyldne på hver side i det fedt, der smelter af den smalle fedtkant. Hvis kødet er helt uden fedtkant, kan en anelse smør eller olie være nødvendig for at stege kødet.
Skær fedtkanten af, når skiverne er ristede.

Skær agurker i tynde skiver.

Læg kød, selleriremoulade, løgringe, spirer og syltede agurker mellem brødskiverne.

Server som på billedet.

Se opskriften på "Forårssuppe med kalv, krydderurter og spidskål", hvorfra en rest af kødet kan bruges til sandwichen.


energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein: 26%
Kulhydrat: 50%
Fedt: 24%
1750 kJ - 419 kcal
Sund hverdagsmad