Det skal du bruge
6-8 kugler
1 ds. økologiske sorte bønner (240 g)
300 g juicy dadler uden sten
3 spsk. kakaopulver
1 dl kokosolie
60 g mandler
1 tsk. romaroma
En knivspids salt
Topping
200 g mørk chokolade
Kokosmel
Frysetørret hindbær
Ca. 2 timer
Sådan gør du
- Kom mandlerne i en blender/foodprocessor og hak mandler fine.
- Hæld de sorte bønner fra dåsen over i en sigte og skyl bønnerne grundigt.
- Pil stenene ud af dadlerne og kom alle ingredienserne til rumkuglerne i en blender eller foodprocessor. Kokosolien skal være flydende.
- Blend løs. Hvis ikke du har en god blender/foodprocessor, kan du komme det i en skål og bruge en stavblender. Er massen er for tør, kan du tilsætte lidt mere kokosolie. Og hvis den er for våd, kan du tilsætte ekstra kakaopulver.
- Sæt massen på køl i 1-2 timer, så den bliver mere fast og dermed nemmere at rulle til kugler.
- Form dejen 6-8 kugler. Dyb dem derefter i smeltet chokolade – og derefter kokos eller frysetørret hindbær.
- Sæt kuglerne på køl, indtil chokoladen er tør.
- Kuglerne kan holde sig i en uge, hvis de står på køl i en lufttæt beholder.