Romkugler med sorte bønner - 8 til 10 stk.

Romkugler med sorte bønner

Det skal du bruge

6-8 kugler

1 ds. økologiske sorte bønner (240 g)
300 g juicy dadler uden sten
3 spsk. kakaopulver
1 dl kokosolie
60 g mandler
1 tsk. romaroma
En knivspids salt

Topping
200 g mørk chokolade
Kokosmel
Frysetørret hindbær

 



Ca. 2 timer


Sådan gør du

  1. Kom mandlerne i en blender/foodprocessor og hak mandler fine.
  2. Hæld de sorte bønner fra dåsen over i en sigte og skyl bønnerne grundigt.
  3. Pil stenene ud af dadlerne og kom alle ingredienserne til rumkuglerne i en blender eller foodprocessor. Kokosolien skal være flydende.
  4. Blend løs. Hvis ikke du har en god blender/foodprocessor, kan du komme det i en skål og bruge en stavblender. Er massen er for tør, kan du tilsætte lidt mere kokosolie. Og hvis den er for våd, kan du tilsætte ekstra kakaopulver.
  5. Sæt massen på køl i 1-2 timer, så den bliver mere fast og dermed nemmere at rulle til kugler.
  6. Form dejen 6-8 kugler. Dyb dem derefter i smeltet chokolade – og derefter kokos eller frysetørret hindbær.
  7. Sæt kuglerne på køl, indtil chokoladen er tør.
  8. Kuglerne kan holde sig i en uge, hvis de står på køl i en lufttæt beholder.

Tips

Opskriften er af Nanna Buch, Vild med Grønt

Læs mere om kampagnen: "Slip bælgfrugterne løs"



energifordeling

Ingen energiberegning
Gæster