Mexicansk gryde af hakket svinekød

Mexicansk gryde af hakket svinekød

Af Vibeke Lehn

Det skal du bruge

2 personer

200 g hakket svinekød
1 løg
1 squash, ca. 250 g
1 tsk olie
2 dl hot eller mild tacosauce
1 dl bouillon
1 tsk tørret oregano
salt og peber
1 dåse kogte kikærter
2 forårsløg
frisk koriander eller persille

Ca. 30 minutter


Sådan gør du

  1. Skær løget og squashen i tern.
  2. Varm olien i en gryde og svits løg, squash og kød, til kødet har skiftet farve.
  3. Tilsæt tacosauce, bouillon, oregano, salt og peber.
  4. Lad retten koge uden låg ved svag varme i ca. 5 minutter.
  5. Vend de afdryppede kikærter i. Varm retten igennem og smag den til.
  6. Pynt med forårsløg snittet på skrå og koriander.

Tips

  • I stedet for kikærter kan der bruges 300 g kogte kartofler.
  • I stedet for kikærter på dåse kan der bruges tørrede kikærter. De sættes i blød i rigeligt vand i 10-12 timer i køleskab. De kommes direkte i retten sammen med bouillon.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Retten med 6% fedt i det hakkede kød (slankeret)
Protein 36%
Kulhydrat 35%
Fedt 29%
1460 kJ - 350 kcal

Retten med 10% fedt i det hakkede kød
Protein 31%
Kulhydrat 32%
Fedt 37%
1615 kJ - 385 kcal

Sund hverdagsmad