Det skal du bruge
4 personer
500 g hakket svinekød1 lille løg
1½ tsk salt
1 æg
1 knsp peber
1½ dl havregryn eller 1 dl hvedemel
2 dl letmælk
25 g smør
Varm pastasalat
4 personer
250 g broccoli
3 gulerødder
200 g pasta fx skruer eller bogstaver
Dressing
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
1 bundt purløg
salt og peber
Ca. 1½ time
Sådan gør du
Sådan skal du gøre:
- Kom kødet i en skål ogtilsæt salt. Rør det godt sammen.
- Pil løget og riv det på den grove side af et råkostjern.
- Rør peber, æg og revet løg i kødet. Tilsæt havregrynene eller melet. Rør herefter mælken i.
Stegning
- Dyp en dessertske i et glas koldt vand. Tag fars op på skeen og form en frikadelle. Læg de færdigformede frikadeller på en tallerken. Se tegningen.
- Kom halvdelen af smøret på en pande.
- Smelt smøret ved god varme, det skal bruse af og blive lysebrunt.
- Læg halvdelen af frikadellerne på panden.
- Brun frikadellerne i ca. 2 minutter på begge sider.
- Skru ned. Steg frikadellerne i ca. 5 minutter på hver side, indtil de er gennemstegte.
- Tør panden af med køkkenrulle - det er en voksenopgave.
- Steg resten af frikadellerne på samme måde
Varm pastasalat
- Skyl og rens broccolien og skær den i små buketter. Skær stokken af broccolien i tern.
- Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
- Kog pastaen efter anvisning på emballagen. De sidste 5 minutter af kogetiden tilsættes broccoli og gulerødder. Afdryp pasta og grøntsager i en sigte.
- Kom olie og citronsaft i en stor skål og pisk det sammen med klippet purløg, salt og peber.
- Kom pasta og grøntsager i skålen. Vend rundt i salaten med to skeer. Smag til med salt og peber.
Tips
- Dressingen kan udskiftes med en færdig pesto.
- Pastablandingen kan købes dybfrossen.
- Prøv også små frikadeller til tapas, buffet m.v.