Kylling- og kartoffelsuppe - slankeret

Kylling- og kartoffelsuppe

Af Maria Melgaard

Det skal du bruge

4 personer

1 l hønsebouillon
1 dl vermouth, hvidvin eller lys portvin
1½ spsk sukker
2 spsk sojasauce

600 g kartofler
3 porrer, 650 g
100 g røde linser
250 g kyllingebryst

Pynt
Brøndkarse eller anden krydderurt

Ca. 25 minutter


Sådan gør du

Kom bouillon, vermouth, sukker og soja i en gryde og kog op.
Skræl kartofler og skær i mindre stykker.
Kom i suppen, skru ned til svag varme og lad simre 6-7 minutter.

Skær porrer i skiver og kom i suppen.
Kom linser i suppen.
Lad simre yderligere 5 minutter.

Skær kyllingen i tynde skiver på ½ cm og kom i suppen og lad simre, indtil kyllingen er gennemkogt, Det tager kun 2 minutter. Smag til med salt og peber.
Skyl brøndkarse og pynt suppen.

Tips

  • Rester af stegt eller kogt kylling kan bruges i stedet for.
  • Suppen kan også blendes – inden kyllingen tilsættes.
  • Smag evt. den blendede suppe til, med lidt revet limeskal.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person:
Protein 26 %
Kulhydrat 53 %
Fedt 17 %
1920 kJ – 460 kcal
Sund hverdagsmad