Det skal du bruge
4 personer
1 stort løg
1-2 gulerødder
1-2 stilke bladselleri
25 g bacon i små tern
400 g hakket svinekød
1 dåse flåede hakkede tomater
70 g tomatkoncentrat
2 dl bouillon
2 tsk oregano
1 tsk timian
Salt og peber
Kartoffelmos
1 kg kartofler
2 dl letmælk
15 g smør
Tilbehør
300 g bønnerEvt. persille og salat til pynt
Ca. 45 minutter
Sådan gør du
- Hak løg, gulerødder og bladselleri i meget fine tern.
- Kom baconternene i gryden og steg dem let gyldne. Kom grøntsagerne i og steg 2-3 minutter. Rør jævnligt. Kom kødet i og steg til det har skiftet farve. Tilsæt flåede tomater, tomatkoncentrat og bouillon. Krydr med oregano, timian, salt og peber. Kog saucen ca. 30 minutter under låg. Smag til med salt og peber.
- Kog kartoflerne møre. Hæld vandet fra og mos kartoflerne. Tilsæt kogende mælk og smør. Smag til med salt og peber.
- Kog bønnerne.
Tips
- Lav evt. en større portion kødsauce. Saucen kan fryses i passende portioner. Den kan holde sig ca. 3 måneder i fryseren.
- Saucen kan bruges til pasta, fyld i bagte kartofler, lasagne m.m.
- Saucen kan koges ind fx 10 minutter uden låg og bruges på pizza, i pitabrød og tortillas m.m.
energifordeling
Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket svinekød 6% fedt
Protein 26%
Kulhydrat 52%
Fedt 22%
2140 kJ - 510 kcal
Energifordeling og -indhold pr. person, hvis der bruges hakket svinekød 10% fedt
Protein 23%
Kulhydrat 48%
Fedt 29%
2300 kJ - 545 kcal
Ca. 260 g frugt og grønt pr. person.