Det skal du bruge
4 personer
3 oksebøffer 2 cm tykke, à 150 g
Salt og peber
1 agurk
200 g grønne bønner (haricot verts)
200 g sherrytomater eller andre modne tomater
1 bundt forårsløg
Dressing:
1 spsk olie gerne koldpresset rapsolie
1 spsk æbleeddike eller citronsaft
Tilbehør
Groft brød, 200 g
Ca. 30 minutter
Sådan gør du
- Skær agurken i tern på 1x1 cm. Vend med 1 tsk salt.
- Nip enderne af bønnerne.
- Kom bønnerne i kogende, letsaltet vand og kog dem i 2-3 minutter. Prøv efter om de er møre, men stadig med bid.
- Tag dem op og skyl med koldt vand. Sæt dem til side.
- Skyl og halver tomaterne.
- Rens forårsløgene og skær dem i tynder skiver.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Brun bøfferne 1 minut, vend og brun 1 minut på den anden side.
- Flyt bøfferne lidt væk fra kullene eller hæv risten. Steg til saften kommer op på overfladen, vend og steg til saften kommer op på overfladen, så er bøfferne rosa indeni.
- Tag bøfferne af.
- Anret som på billedet med dressingen over.