Grillet bøf af oksefilet med blomkål og rejer

Grillet bøf af oksefilet med blomkål og rejer

Thomas Castberg

Af Thomas Castberg

Det skal du bruge

4 personer

4 bøffer af filet, 2 cm tykke, a ca.150 g
salt og peber

1 blomkål, ca. 500 g
½ bundt dild
1 lille fed hvidløg
evt. 2 spsk kapers
½ citron
1 spsk olie, gerne koldpresset rapsolie

500 g frosne pil selv rejer

Tilbehør

Kartofler, 600 g


Ca. 45 minutter


Sådan gør du

Tænd op i grillen.

Skær blomkål i små buketter og kasser stokken.

Bring to dl vand i kog. Damp blomkålen 2-3 minutter, til den er let kogt og stadig sprød.

Hæld vandet fra og lad kålen køle af.

Skyl og pluk dilden og vend den i.

Hak hvidløg, kapers og citronskal fint og vend det i blomkålen. Smag til med olie, citronsaft, salt og peber.

Tø og pil rejerne og sæt dem på køl.

Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med salt og peber. Steg bøfferne 3-4 minutter på hver side lige over briketterne. Vend når saften kommer tydeligt op på overfladen, og steg på den anden side til saften kommer op. Så er bøfferne rosa indeni.

Bland blomkål og rejer lige inden servering.

energifordeling

Energifordeling og -indhold pr. person
Protein 46%
Kulhydrat 30%
Fedt 24%
1810 kJ - 433 kcal
Gæster