Det skal du bruge
100 g Vegan Block
150 g brun farin
60 g æblemos
100 g tørrede økologiske butter beans (svarende til 240 g kogte eller 1 dåse drænet vægt)
100 g havremel (blendede havregryn)
2 tsk. vaniljesukker (alternativt 1 tsk. vaniljepulver)
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
100 g hvid, vegansk chokolade, groft hakket
Evt. hakkede macadamianødder
Sådan gør du
- Aftenen inden: Sæt bønnerne i blød med lidt natron i vandet.
- Dagen efter: Kog bønnerne med lidt natron i vandet, til de er møre. Tilsæt evt. mere vand undervejs, hvis der er behov.
- Tænd ovnen på 175 grader og beklæd/smør en 20x20 cm bradepande.
- Placér smørret i en lille gryde ved medium varme. Rør rundt undervejs, mens det smelter. Fortsæt, indtil det får en nøddebrun farve i 5-10 minutter. Det skummer op undervejs. Tag gryden af varmen og lad smørret køle af.
- Hæld det afkølede smør og brun farin i en foodprocessor. Blend det sammen.
- Tilsæt de øvrige ingredienser (på nær chokolade og nødder). Blend det hele til en glat dej.
- Vend chokoladen og evt. nødderne i dejen og fordel den i bradepanden med en dejskraber.
- Bag kagen, indtil en tandstik eller lignende kommer ud ren (20-25 minutter). Lad kagen køle af i mindst 15 minutter, før du skærer den ud i 12 stykker.
Tips
Opskriften er af Lisa Simonsen, Bowls and Beyond
Læs mere om kampagnen: "Slip bælgfrugterne løs"